Novinka

Paštika s papričkami Jalapeňo 100g Hamé

Cena
24,90 Kč
248,98 Kč/kg
21,65 Kč bez DPH
Dostupnost
Skladem na 1 pobočce
Nevíte si rady s výběrem? Zeptejte se odborníka

Představujeme vám novou řadu paštik s originálními chutěmi od Hamé. Paštika s papričkami Jalapeňo vyniká delikátní kombinací chutí uzeného vepřového bůčku, jater a papriček Jalapeňo. Oceníte vždy, když se potřebujete pořádně nasytit, posílit a rozpohybovat energii.

vepřové maso (40 % hm.), vepřová játra, vepřové sádlo, voda, přísady (sušená cibule byliny, koření a extrakty koření (obsahuje hořčici), pšeničný škrob, glukózový sirup, mléčné bílkoviny, antioxidant: citrát sodný, sůl, zahušťovadlo: guma guar, dextróza), solící směs (sůl, konzervant E250), škrob

Energetická hodnota (kJ) 1711 Energetická hodnota (kcal) 414 Tuky (g) 39.7 Z toho nasycené mastné kyseliny (g) 11.9 Sacharidy (g) 4.4 Z toho cukry (g) 1.3 Sůl (g) 9.8 Vitamín C (mg) 1.7
Kokotky – Zapečená paštika s papričkami jalapeňo a šťouchanými bramborami

Tentokrát si Jana Vašáková vybrala do Školy Foodstylingu netradiční pokrm a použije k tomu kokotky. Zvládne Jana přípravu šťouchaných brambor s paštikou pomocí kokotek a ozvláštní jídlo svým netradičním způsobem?

4 porce
příprava 15 minut + 20 minut vaření + 10 minut pečení

Suroviny:

  • 4 paštiky Hamé s papričkami jalapeňo
  • chilly papričky – pro odvážné
  • 500 g moučných brambor typu B
  • sůl a pepř
  • 4 jarní cibulky
  • petrželka, pažitka a libeček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • olej na vymazání
  • plátky mandlí

Postup:

Uvařte brambory ve slupce, poté je slijte a nechte vychladnout. Oloupejte. Rozehřejte v hrnci olivový olej, zlehka orestujte nasekanou jarní cibulku, vložte oloupané brambory a rozšťouchejte. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte s nasekanými bylinkami. Vymažte kokotky (zapékací formičky) a vysypte je plátky mandlí. Na ně klaďte paštiku, odvážní mohou přidat i plátky chilli papriček. Nakonec přikryjte šťouchanými bramborami. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, asi 10 minut.