Boloňská omáčka 350g OTMA
- Popis
- Složení
- Výživové hodnoty
- Recept
Otma Boloňská hotová omáčka se stala klasikou už i v české a slovenské kuchyni. Omáčka je připravena z pečlivě vybraných surovin a je vhodná jak k okamžité konzumaci s těstovinami, tak k přípravě nejrůznějších pokrmů – pod maso, do zapékaných jídel i jako základ na pizzu.
cibule (37 % hm.), voda, rajčatový protlak (15% hm), cukr, rostlinný olej (řepkový), paprika, ocet, zahušťovadlo: modifikovaný škrob, česnek, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová,koření, naťová petržel
Energetická hodnota (kJ) | 498 |
---|---|
Energetická hodnota (kcal) | 119 |
Tuky (g) | 5.4 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 0.6 |
Sacharidy (g) | 16.1 |
Z toho cukry (g) | 12.7 |
Sůl (g) | 1.4 |
Vitamín C (mg) | 1.2 |
Pizza košíčky plněné boloňskou omáčkou
Jana Vašáková se pustila do košíčků s omáčkou. Škola foodstylingu pokračuje českou Itálií.
4 porce
příprava 10 minut + 8 minut restování + 10 minut pečení
Suroviny:
- 2 vychlazená pizza těsta
- 2 boloňské omáčky Otma
- 300 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- 2 lžíce olivového oleje
- 40 g parmazánu
- 4 jarní cibulky
- bazalka a oregano
- olivový olej
Postup:
Připravte si formu na muffiny. Tu zlehka vymažte olejem. Vykrojte kulaté mini pizzy (velikost podle formy na muffiny, aby těsto trochu přesahovalo). Vykrojené těsto vytvarujte do formiček. Na pánvi rozehřejte olej, orestujte na něm zlehka nasekanou jarní cibulku a mleté maso, poduste doměkka. Poté přilijte boloňskou omáčku, prohřejte a odstavte. Do pizza košíčků rozdělte boloňskou omáčku s masem, dozdobte lístky oregana a bazalky, zasypte nastrouhaným sýrem a pečte v troubě při 180 °C dozlatova, asi 10 minut. Vyndejte opatrně z formiček a podávejte ještě teplé.
