Extra džem jahoda 340g HAMÉ
Extra džem jahodový, s vysokým podílem ovoce
- Popis
- Složení
- Výživové hodnoty
- Recept
Až si jej namažete na chleba, palačinky nebo lívance, vybaví se vám vzpomínky na dětství. Extra jam jahoda je plný kousků ovoce, který vám svou harmonickou chutí připomene poctivé jahodové džemy z babiččiny spíže. Kromě vysokého podílu ovocné složky obsahuje i méně cukru, než je u běžných džemů zvykem. Pro výrobu Extra jamů používáme jen ovoce nejvyšší kvality, které zpracováváme moderními technologiemi tak, aby v džemech zůstaly vitamíny a zdraví prospěšné látky. Ochutnejte i další příchutě jamů Hamé, například meruňku, borůvku a jiné.
jahody (50 %), cukr, voda, želírující látka: pektin, regulátor kyselosti: kyselina citronová
Energetická hodnota (kJ) | 894 |
---|---|
Energetická hodnota (kcal) | 210 |
Tuky (g) | 0.3 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 0 |
Sacharidy (g) | 51.7 |
Z toho cukry (g) | 51.1 |
Bílkoviny (g) | 0.3 |
Vitamín C (mg) | 0 |
Hermelín s džemem, tymiánem a toustem
4 porce
Suroviny:
- 2 kusy hermelínu
- 4 plátky světlého toustového chleba
- Extra Jam Jahoda Hamé Sweet
- 4 plátky másla
- 4 snítky tymiánu
Pracovní postup:
Kulatým tvořítkem vykrojíme z toustového chleba kolečka o průměru hermelínu. Plátky chleba opečeme na pánvi na sucho a na opečený toust poklademe plátek másla a podélně rozříznutou půlku hermelínu. Dále na hermelín navršíme asi polévkovou lžíci jahodového džemu a položíme snítku čerstvého tymiánu. Takto připravený hermelín zabalíme do pečícího papíru a vložíme do předem předehřáté trouby a pečeme cca 5 minut na 200°C.
Podobné produkty
