Skladem

Filety z makrel v oleji 125g VASCO DA GAMA

Cena
29,90 Kč 332,22 Kč/kg
Dostupnost
Nevíte si rady s výběrem? Zeptejte se odborníka

Makrely jsou loveny v Atlantském oceánu a poté zpracovávány v Maroku. Makrela je naložena v 100% slunečnicovém oleji a díky tomu, že je zpracována bez kůže a kostí, tak si ji mnohem lépe vychutnáte. Rybí konzerva. Sterilováno.

Makrela (Scomber scombrus), slunečnicový olej , jedlá sůl

Energetická hodnota (kJ) 785
Energetická hodnota (kcal) 188
Tuky (g) 12
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) 2.4
Sacharidy (g) 0
Z toho cukry (g) 0
Sůl (g) 20
Vitamín C (mg) 0.5

Dva druhy pomazánky z makrely s tortillou

Parádní recept školy foodstylingu v několika provedeních v podání Jany Vašákové. Udělejte si výtečnou dobrotu, která nejen skvěle chutná a je zdravá, ale také výborně vypadá.

Recept na základní pomazánku (pro děti)

4 porce
Příprava: 20 minut

  • 2 konzervy makrely Vasco Da Gama
  • 2 velké kostky termizovaného smetanového sýru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 citron
  • sůl a pepř
  • 4 tortilly

Postup:
Otevřete konzervy makrely, část oleje slijte. Přendejte do mísy, utřete se sýrem, najemno nasekanou cibulkou, kůrou a šťávou z citronu. Dochuťte solí a pepřem. Pomazánkou potřete tortillu z jedné strany, pečlivě zarolujte a poté nakrájejte na plátky – šneky.

Recept na pomazánku z makrely aĺa Mexiko (pro muže)

4 porce
Příprava: 40 minut

  • 2 konzervy makrely Vasco da Gama (pár kousků si dejte stranou)
  • 2 velké kostky termizovaného smetanového sýru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 citron
  • sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší konzerva sterilované kukuřice
  • 1-2 chilli papričky
  • čerstvá petrželka v květináči
  • 8 tortill
  • olivový olej na pánev
  • 100 g polotvrdého sýru (např. eidam)

Postup:
Do již hotové „dětské“ pomazánky vmíchejte propasírovaný česnek, slitou kukuřici, nasekané chilli papričky a petrželku. Polovinu tortill pomažte pomazánkou, překlopte na půl a zasypte nastrouhaným sýrem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C dozlatova, asi 10 minut. Mezitím druhou polovin tortill nakrájejte na trojúhleníčky a osmažte na trošce oleje z obou stran dozlatova. Namažte pomazánkou a ozdobte celýmy kousky makrely.