HAMÉ Select Filety z makrel v oleji 125g
Rybí konzerva z makrely
- Popis
- Složení
- Výživové hodnoty
- Recept
Filety z makrel ve slunečnicovém oleji se skvěle hodí do salátů, na těstoviny, k přípravě pomazánek i na obložený chleba. Makrely jsou loveny v Atlantském oceánu a poté zpracovávány v Maroku. Makrela je naložena v 100% slunečnicovém oleji a díky tomu, že je zpracována bez kůže a kostí, tak si ji mnohem lépe vychutnáte.
Makrela 76% (Scomber scombrus), slunečnicový olej 26%, jedlá sůl 1,5%
Energetická hodnota (kJ) | 650 |
---|---|
Energetická hodnota (kcal) | 156 |
Tuky (g) | 5 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 1 |
Sacharidy (g) | 0 |
Z toho cukry (g) | 0 |
Bílkoviny (g) | 27 |
Sůl (g) | 0.75 |
Dva druhy pomazánky z makrely s tortillou
Parádní recept školy foodstylingu v několika provedeních v podání Jany Vašákové. Udělejte si výtečnou dobrotu, která nejen skvěle chutná a je zdravá, ale také výborně vypadá.
Recept na základní pomazánku (pro děti)
4 porce
Příprava: 20 minut
- 2 konzervy makrely Vasco Da Gama
- 2 velké kostky termizovaného smetanového sýru
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 citron
- sůl a pepř
- 4 tortilly
Postup:
Otevřete konzervy makrely, část oleje slijte. Přendejte do mísy, utřete se sýrem, najemno nasekanou cibulkou, kůrou a šťávou z citronu. Dochuťte solí a pepřem. Pomazánkou potřete tortillu z jedné strany, pečlivě zarolujte a poté nakrájejte na plátky – šneky.
Recept na pomazánku z makrely aĺa Mexiko (pro muže)
4 porce
Příprava: 40 minut
- 2 konzervy makrely Vasco da Gama (pár kousků si dejte stranou)
- 2 velké kostky termizovaného smetanového sýru
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 citron
- sůl a pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 menší konzerva sterilované kukuřice
- 1-2 chilli papričky
- čerstvá petrželka v květináči
- 8 tortill
- olivový olej na pánev
- 100 g polotvrdého sýru (např. eidam)
Postup:
Do již hotové „dětské“ pomazánky vmíchejte propasírovaný česnek, slitou kukuřici, nasekané chilli papričky a petrželku. Polovinu tortill pomažte pomazánkou, překlopte na půl a zasypte nastrouhaným sýrem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C dozlatova, asi 10 minut. Mezitím druhou polovin tortill nakrájejte na trojúhleníčky a osmažte na trošce oleje z obou stran dozlatova. Namažte pomazánkou a ozdobte celýmy kousky makrely.
