Vepřové ve vl. šťávě, masová konzerva 170g HAMÉ
- Popis
- Složení
- Výživové hodnoty
- Recept
Pod značkou Hamé Vynikající kvalita najdete výrobky určené i těm nejnáročnějším zákazníkům. Řada Hamé Vynikající kvalita zahrnuje i speciality s vysokým obsahem masa.
vepřové maso (75 % hm.), voda, vepřové kůže, solící směs (sůl, konzervant E250), zahušťovadlo: karagenan, koření
Může obsahovat stopy PŠENICE, SÓJI, MLÉKA, VAJEC, MANDLÍ.
Energetická hodnota (kJ) | 860 |
---|---|
Energetická hodnota (kcal) | 207 |
Tuky (g) | 16 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 6.1 |
Sacharidy (g) | 0.3 |
Z toho cukry (g) | 0 |
Sůl (g) | 15.5 |
Vitamín C (mg) | 1.6 |
Bramborovo-hráškové pyré s vepřovým masem
Další recept školy foodstylingu v podání Jany Vašákové. Udělejte si skvělé vepřové maso s bramborovo-hráškovým pyré.
4 porce
Příprava: 50 minut
Suroviny:
- 4 konzervy Vepřového ve vlastní šťávě Hamé
- 400 g brambor typu B
- 400 g mraženého hrášku
- 300 g žampionů
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 60 g másla (koupit celé 250 g)
- 150 ml plnotučného mléka
- sůl a pepř
- čerstvý tymián
- olivový olej na pánev
Postup:
Očištěné brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vařte v osolené vodě asi 10–15 minut téměř doměkka, poté vsypte hrášky a 3 minuty ještě povařte. Mezitím si vyndejte vepřové maso ve vlastní šťávě na talíř. Oloupejte červenou cibuli, připravte si žampiony a česnek a nakrájejte vše na plátky. Orestujte na oleji dozlatova. Přendejte na talíř. Vepřové maso na pánvi krátce orestujte z obou stran dozlatova. Uvařené brambory s hráškem slijte, část hrášků si dejte stranou, zbytek rozmixujte na krém nejdříve s máslem a poté s mlékem. Připravte si talíře, na jeden z nich pyré rozetřete lžící do podoby kapky a na druhý naneste pyré ve tvaru pusinky (čepičky). Na pyré položte maso, ozdobte plátky cibule, žampionů a česneku. Přidejte celé hrášky a snítku tymiánu. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem, dochutit solí a pepřem.
Podobné produkty
