Novinka

Vepřové ve vl. šťávě, masová konzerva 170g HAMÉ

Cena
36,90 Kč
217,06 Kč/kg
32,09 Kč bez DPH
Dostupnost
Nevíte si rady s výběrem? Zeptejte se odborníka

Pod značkou Hamé Vynikající kvalita najdete výrobky určené i těm nejnáročnějším zákazníkům. Řada Hamé Vynikající kvalita zahrnuje i speciality s vysokým obsahem masa. 

vepřové maso (75 % hm.), voda, vepřové kůže, solící směs (sůl, konzervant E250), zahušťovadlo: karagenan, koření

Může obsahovat stopy PŠENICE, SÓJI, MLÉKA, VAJEC, MANDLÍ.

Energetická hodnota (kJ) 860
Energetická hodnota (kcal) 207
Tuky (g) 16
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) 6.1
Sacharidy (g) 0.3
Z toho cukry (g) 0
Sůl (g) 15.5
Vitamín C (mg) 1.6

Bramborovo-hráškové pyré s vepřovým masem

Další recept školy foodstylingu v podání Jany Vašákové. Udělejte si skvělé vepřové maso s bramborovo-hráškovým pyré.

4 porce
Příprava: 50 minut

Suroviny:

  • 4 konzervy Vepřového ve vlastní šťávě Hamé
  • 400 g brambor typu B
  • 400 g mraženého hrášku
  • 300 g žampionů
  • 2 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 60 g másla (koupit celé 250 g)
  • 150 ml plnotučného mléka
  • sůl a pepř
  • čerstvý tymián
  • olivový olej na pánev

Postup:
Očištěné brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vařte v osolené vodě asi 10–15 minut téměř doměkka, poté vsypte hrášky a 3 minuty ještě povařte. Mezitím si vyndejte vepřové maso ve vlastní šťávě na talíř. Oloupejte červenou cibuli, připravte si žampiony a česnek a nakrájejte vše na plátky. Orestujte na oleji dozlatova. Přendejte na talíř. Vepřové maso na pánvi krátce orestujte z obou stran dozlatova. Uvařené brambory s hráškem slijte, část hrášků si dejte stranou, zbytek rozmixujte na krém nejdříve s máslem a poté s mlékem. Připravte si talíře, na jeden z nich pyré rozetřete lžící do podoby kapky a na druhý naneste pyré ve tvaru pusinky (čepičky). Na pyré položte maso, ozdobte plátky cibule, žampionů a česneku. Přidejte celé hrášky a snítku tymiánu. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem, dochutit solí a pepřem.