Žampiony krájené 820g HAMÉ
- Popis
- Složení
- Výživové hodnoty
- Recept
Řezané žampiony ve slaném nálevu jsou skvělé na pizzu, pod maso, do zapékaných pokrmů, polévek i omáček.
žampiony, voda, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová, bělící látka: disiřičitan draselný.
Energetická hodnota (kJ) | 67 |
---|---|
Energetická hodnota (kcal) | 16 |
Tuky (g) | 0.2 |
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 0.1 |
Sacharidy (g) | 1.9 |
Z toho cukry (g) | 1 |
Sůl (g) | 1.6 |
Vitamín C (mg) | 0.8 |
Frittata se zeleninou a sýrem
Další netradiční porkm od Jany Vašákové. Frittata a lekce Školy Foodstylingu - naučte se s námi připravovat pohoštění trošku jinak.
4 porce
příprava 10 minut + 5–8 minut smažení
Suroviny:
- 8 vajec
- 1 balení hrášku
- 1 balení sterilovaných žampionů (ve slaném nebo sladkokyselém nálevu)
- 2 červené papriky
- 4 jarní cibulky
- 2 balení čerstvého sýra
- olej na vymazání
- sůl a pepř (podle potřeby)
- libeček a petrželka
Postup:
Vytřete pánev (lívanečník) olejem a rozehřejte ji na plotně. Vyšlehejte zlehka vejce, slijte zeleninu (hrášek a žampiony), nakrájejte na plátky papriky a cibulku. Vejce nalejte na pánev, přidejte zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a smažte pozvolna, dokud vejce nezežloutnou i na povrchu. Ze začátku můžete frittatu lehce potrhat tak, aby se syrová vejce dostala všude. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
Foodstyling – 2. varianta – mini frittaty připravené na lívanečníku. Postup je stejný.
Podobné produkty
