Skladem

Žampiony řezané 184g HAMÉ

Cena
15,90 Kč 159,00 Kč/kg
Dostupnost
Nevíte si rady s výběrem? Zeptejte se odborníka
Značka
Kód zboží
20785800002121

Řezané žampiony ve slaném nálevu jsou skvělé na pizzu, pod maso, do zapékaných pokrmů, polévek i omáček. 

žampiony, voda, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová, bělící látka: disiřičitan draselný.

Energetická hodnota (kJ) 66
Energetická hodnota (kcal) 15
Tuky (g) 0.2
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.1
Sacharidy (g) 1.9
Z toho cukry (g) 0.9
Sůl (g) 1.6
Vitamín C (mg) 0.8

Frittata se zeleninou a sýrem

Další netradiční porkm od Jany Vašákové. Frittata a lekce Školy Foodstylingu - naučte se s námi připravovat pohoštění trošku jinak.

4 porce
příprava 10 minut + 5–8 minut smažení

Suroviny:

  • 8 vajec
  • 1 balení hrášku
  • 1 balení sterilovaných žampionů (ve slaném nebo sladkokyselém nálevu)
  • 2 červené papriky
  • 4 jarní cibulky
  • 2 balení čerstvého sýra
  • olej na vymazání
  • sůl a pepř (podle potřeby)
  • libeček a petrželka

Postup:

Vytřete pánev (lívanečník) olejem a rozehřejte ji na plotně. Vyšlehejte zlehka vejce, slijte zeleninu (hrášek a žampiony), nakrájejte na plátky papriky a cibulku. Vejce nalejte na pánev, přidejte zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a smažte pozvolna, dokud vejce nezežloutnou i na povrchu. Ze začátku můžete frittatu lehce potrhat tak, aby se syrová vejce dostala všude. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
Foodstyling – 2. varianta – mini frittaty připravené na lívanečníku. Postup je stejný.